Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

Trst in Vila Manin


Vabimo vas v severno Italijo, v imenitno Villo Manin, ki gosti obsežno in odmevno razstavo »Ekspresionizem«. Na ogled so postavili več kot sto del nemškega umetniškega gibanja »die Brücke«, ki predstavlja temelj in osnovo razvoja ekspresionizma - umetniške smeri 20. stoletja, ki je drastično prekinila z akademsko umetniško tradicijo. Popoldne bomo preživeli v Trstu, ki ima v predbožičnem času še poseben šarm. Praznično okrašene trgovine, stojnice z božičnimi darili in izdelki domače obrti, dišeče sladice, kuhano vino in vroča čokolada,… Trst je mesto tisočerih barv in čudovite okolice, ki je neločljivo povezan s Slovenci in vedno zanimiv; opisujejo ga kot biser v samem središču Evrope, naravno, zgodovinsko in kulturno razpotje med Vzhodom in Zahodom. Pridružite se nam na prebožičnem izletu!

Predbožični TRST in Vila Manin (ogled razstave »Ekspresionizem«)
Sreda, 7. december 2011

Odhod avtobusa ob 6.30 izpred avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru in vožnja po najkrajši poti do Passariana, kjer stoji Villa Manin, ki sodi med pomembnejše arhitekturne spomenike Furlanije Julijske Krajine; spominja na veličastno kraljevsko palačo, kot poletna rezidenca je služila bogati beneški družini Manin. V Villi si bomo ogledali imenitno razstavo »Ekspresionizem«. Prvič se v Italiji podrobno predstavlja nemško umetniško gibanje »die Brücke« (Most), ki je pomembno vplivalo na razvoj svetovne umetniške struje 20. stoletja – ekspresionizma. Skupina je bila ustanovljena leta 1905 v Dresdnu in je ostro prekinila s tedaj prevladujočimi umetniškimi tradicijami, začeli so uprizarjati subjektivne izkušnje in najgloblja individualna občutja. Na razstavi bomo v spremstvu lokalnega vodnika uživali ob barvitih delih Fritza Bleya, Ernesta Ludwiga Kirchnerja, Ericha Heckla, Karla Schmidta Rottluffa, Emila Noldeja, Maxa Pechsreina in Otta Muellerja, ob delih, ki so bila tudi del zbirke »Izrojene umetnosti«, nacističnega propagandista Josepha Goebellsa. Popoldne bo namenjen spoznavanju prestolnice Furlanije Julijske Krajine – Trsta, ki je v predbožičnem času še posebej lep in prazničen. Včasih smo v Trst hodili nakupovat, tokrat pa nas bo pritegnila kulturna dediščina, ki kaže na bogato in burno zgodovino rimske Tergeste, kasneje mogočnega habsburškega okna v svet, mesta Joycovega ustvarjanja in predvsem mesta, v katerem so in še živijo Slovenci. Ogledali si bomo lepe trge, kot so Piazza Unita z rotovžem, Piazza della Borsa in Piazza Liberta, videli rimsko gledališče in vstopili v katedralo sv. Justa. Nekaj bo seveda prostega časa za uživanje in nakupovanje na božičnem sejmu. Okoli 18. ure vožnja proti domu in prihod v Maribor do 23. ure.

CENA: 57 EUR Pri najmanj 40 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vstopnine po programu (razstava »Ekspresionizem«), strokovno vodenje s kustosom po razstavi, lokalno turistično vodenje po Trstu, strokovno vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov in 20 % DDV po ZDDV.

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do srede, 16. novembra 2011. Ob prijavi je treba plačati varščino (20 EUR). Ostanek plačila je potrebno poravnati do odhoda.

Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali po položnici na TR: 04173-0110322950.


Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA