Slovensko English Deutsch Italiano French



T: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

Poletno potepanje po slikoviti JUŽNI TIROLSKI in DOLOMITIH

Trajanje potovanja: 4 dni
Datum potovanja: 2.-5.7.2020
Cena: 425 EUR
Prevoz z avtobusom


PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do petka, 3. aprila 2020. Ob prijavi je treba plačati varščino (150 EUR) in morebitno zavarovanje odpovedi – odstopnino (20 EUR). Preostanek plačila tri tedne pred odhodom oz. po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
• preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 02072020)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
»Če bi nekdo, ki prihaja s toplega juga, poznal moje navdušenje nad to pokrajino,
bi me verjetno imel za neizmerno otročjega.« (J. W. Goethe)

Poletno potepanje po slikoviti JUŽNI TIROLSKI in Dolomitih
4 dni, 2. – 5. julij 2020

1. dan: MARIBOR – INNICHEN – TOBLACH – CORTINA D'AMPEZZO – BOLZANO
Odhod avtobusa ob 6. uri izpred avtobusne postaje na Mlinski ulici v Mariboru. Vožnja po Dravski dolini v Avstrijo, mimo Beljaka in nato čez mejo v Italijo do kraja Innichen, ki velja za enega najbolj prestižnih letoviških krajev Dolomitov, tako se ga je oprijel tudi vzdevek »biser Dolomitov«. Ogledali si bomo romansko cerkev, ki je bila nekdaj del samostana, ki so ga Bavarci v 8. stoletju ustanovili kot eno izmed glavnih središč za pokristjanjevanje Karantancev. Cerkev skozi zgodovino ni doživela obsežnejših prezidav in danes predstavlja enega najlepših spomenikov romanskega obdobja v tem delu Italije. Pot nadaljujemo do izvira reke Drave na Toblaškem polju. Po kratkem postanku bomo prek prelaza Tre Croci in po zaviti gorski cesti prispeli do znanega zimsko športnega središča Cortina d'Ampezzo. Kratek sprehod po mestu, od koder se bomo podali na vožnjo po veliki panoramski dolomitski cesti. Vije se preko prelazov (med njimi tudi Passo Pordoi), grebenov in serpentin ter povezuje Cortino z Bolzanom. Nagrajeni bomo z izjemnimi pogledi na Dolomite, ki upravičeno nosijo naziv najbolj slikovitega gorovja v Evropi. Zvečer prihod v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan: BOLZANO – pogorje RENON – KALTERNŠKO JEZERO – BOLZANO
Po zajtrku si bomo ogledali Bolzano, ki je pokrajinska prestolnica in hkrati tudi največje mesto na Južnem Tirolskem. Živahno trgovsko mesto je že od nekdaj središče za trgovanje s kmetijskimi izdelki s severa in juga. Obdajajo ga prostrani sadovnjaki, tako je dobil vzdevek »vrt Evrope«. Vstopili bomo v znamenit Arheološki muzej, ki gosti 5000 let staro mumijo Ötzi (našli so jo zamrznjeno v visokogorju Južne Tirolske in po dolgem sporu z Avstrijo so geodeti potrdili, da so mumijo našli 11 metrov znotraj meja Italije). Popoldan bomo dan preživeli na pogorju Renon, ki ga imenujejo tudi »sončni plato nad Bolzanom«. Pogorje se je razvilo v resort, kjer so bogati meščani Bolzana preživljali poletja. Z gondolo se bomo povzpeli do kraja Soprabolzano. Vkrcali se bomo na zgodovinski vlakec (nekdaj je vlakec povezoval Renonsko pogorje z Bolzanom, danes vozi samo še na »platoju«), ki nas bo pripeljal v bližino t.i. Renonskih zemeljskih piramid (danes veljajo za najvišje in najbolj slikovite v Evropi). Kratek sprehod do te naravne znamenitosti območja, ki so jo izoblikovali ledeniki in erozija. Na pogorju se bomo v eni izmed restavracij okrepčali s kosilom. Vožnja z avtobusom v dolino do najtoplejšega jezera v Alpah, Kalternškega jezera. Uživali bomo ob pogledu na razgibano okolico, ki jo je zaradi ugodne klime, naravnih lepot ter prelepih pogledov že pred več kot 100 leti odkrila evropska elitna družba; tako sta na primer tukaj prosti čas preživljala avstrijski cesar Franz Jožef I. ter njegova žena Elisabetha (Sissi), pa tudi pisatelj Karl May, indijski aktivist Mahatma Gandi in ter Nobelov nagrajenec Wilhelm C. Röntgen. Ustavili se bomo na eni izmed vinogradniških kmetij in ob hladnem narezku degustirali lokalna vina. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: BOLZANO – TRENTO – MERANO – BOLZANO
Dopoldan vožnja v južni smeri do regionalnega središča Trenta, ki leži v dolini reke Adiže. Trento je zgodovinsko znan predvsem kot prizorišče tridentinskega koncila (16. stoletje), ki je dokončno utrdil katoliško rekatolizacijo in v marsičem začrtal nadaljnji kulturni razvoj Evrope kasnejših stoletij. Ima tudi bogato antično preteklost, v novejši zgodovini pa se je uveljavil kot ikona italijanskega iredentizma. Ima lepo ohranjeno srednjeveško in renesančno mestno središče z impozantno mestno katedralo lombardijskega tipa in gradom Buonconsiglio (sedež trentinskih knezoškofov od 13. do konca 18 stoletja), ki si ga bomo tudi ogledali. Nekaj prostega časa za vedno dobro italijansko kavo, nato se vračamo mimo Bolzana v Merano. Kosilo v restavraciji. Popoldan bomo spoznavali to mirno, očarljivo, z gorami obdano mestece, ki je na prelomu v 20. stoletje zaradi blage klime, termalnih vrelcev in »grozdne kure« postalo priljubljeno zdravilišče za bogate Evropejce. Mestno središče zaznamujejo rustikalne hiše v prepletu z neoklasicističnimi in secesijskimi stavbami. Ogledali si bomo izjemno bogat botanični vrt gradu Trauttmansdorff, kjer so na ogled številne avtohtone in tropske rastline ter pisano cvetje. Pogosta obiskovalka gradu in vrtov je bila avstroogrska cesarica »Sissi«, po kateri je poimenovano tudi sprehajališče. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: BOLZANO – INNSBRUCK – WATTENS (Svet kristalov Swarovski) – MARIBOR 
Po zajtrku nas bo pot vodila severno preko meje do Innsbrucka, prestolnice avstrijske Tirolske. Ogledali si bomo lepote tega mesta, ki mu je svoj pečat dal rimsko nemški cesar Maksimilijan I. Poleg bogate kulturno zgodovinske dediščine je seveda osupljiva njegova lega med alpskimi vršaci. Sprehodili se bomo med mogočnimi palačami, občudovali renesančno »zlato streho« - dvorno ložo, s katere je bil lep pogled na prireditve in ceremonije na glavnem trgu. Vstopili bomo v stolnico svetega Jakoba, ki sta ji današnjo baročno podobo s poslikavami in štukaturami dala brata Asam, ter spoznali vir ene najslavnejših slovenskih slik, Layerjeve Brezjanske Matere Božje. Kosilo v restavraciji. Nadaljujemo do bližnjega kraja Wattens, kjer se od leta 1995 nahaja ena izmed najbolje obiskanih turističnih znamenitosti Avstrije (od odprtja jo je obiskalo že 15 milijonov obiskovalcev), Svet kristalov Swarovski. Skozi zgodbo, film in razstavljene predmete bomo spoznavali »bleščečo« zgodbo o uspehu tega industrijskega velikana na področju mode, gospodinjstva in obrti. Pozno popoldan se vračamo proti Sloveniji in prihod v Maribor v večernih urah.

CENA:
425 EUR Pri najmanj 40 potnikih
440 EUR Pri najmanj 35 potnikih
460 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Bolzanu (doplačilo za enoposteljno sobo je 90 EUR), 2 večerji v hotelu, 3 kosila, vinsko degustacijo (4 vzorci vin) s hladnim tirolskim narezkom, enosmerno vozovnico za vlak na ozkotirni železnici na pogorju Rennon, enosmerno vozovnico za gondolo Bolzano – Soprabolzano, slovensko vodenje, organizacijo potovanja in DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje: Vstopnin po programu (Arheološki muzej v Bolzanu z vodenjem, grad Buonconsiglio v Trentu z vodenjem, botanični vrt gradu Trauttmansdorff v Meranu, Svet kristalov Swarowski), ki skupaj znašajo okoli 50 EUR.

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do petka, 3. aprila 2020. Ob prijavi je treba plačati varščino (150 EUR) in morebitno zavarovanje odpovedi – odstopnino (20 EUR). Preostanek plačila tri tedne pred odhodom oz. po dogovoru. Plačilo je treba poravnati:
• preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 02072020)
z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.
MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.

Na spisek



Partnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice





EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA