Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

HAMBURG in koncert v Filharmoniji na Labi

Trajanje potovanja: 5 dni
Datum potovanja: 28.5.-1.6.2020
Cena: 1.060 EUR
Prevoz z letalom


PRIJAVA IN PLAČILO: Rok za prijavo in prvo vplačilo je IZJEMNO kratek, saj moramo v roku 3 tednov plačati rezervirane vstopnice. Tako sprejemamo prijave do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 7. maja 2019.
Do tega datuma je treba tudi: izpolniti prijavnico, plačati delno varščino (100 EUR), karti za predstavi (160 EUR) in morebitno zavarovanje odpovedi (55 EUR oz. 62 EUR v primeru enoposteljne sobe).

Drugi del varščine (300 EUR) je treba poravnati do decembra 2019, preostanek plačila pa 21 dni pred odhodom oz. po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 29052020)
z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
»Nekega dne bomo zelo ponosni,
da je za časa našega življenja bilo zgrajeno nekaj,
o čemer bodo ljudje govorili čez petdeset in sto let.« Angela Merkel ob otvoritvi »Elbphilharmonie«, januarja 2017

Vabimo na obisk dinamičnega, multikulturnega, pomorskega Hamburga. Drugo največje mesto Nemčije in največje nemško pristanišče se v zadnjem desetletju naglo prebija med pomembne turistične cilje. Eno izmed arhitekturnih čudes je pred dvema letoma odprta Filharmonija na Labi, kjer bomo tudi mi uživali v koncertu Filharmoničnega državnega orkestra iz Hamburga. Kulturno obarvan izlet bomo obogatili še z ogledom opere Pikova dama v Državni operi. Odpravili se bomo še v bližnji očarljivi hanzeatski mesti Lübeck in Lüneburg ter obiskali pravljični grad v Schwerinu. Willkommen!

HAMBURG, Schwerin, Lübeck, Lüneburg
Opera Pikova dama v Državni operi in koncert v novi Filharmoniji na Labi
5 dni, letalo, 28. maj – 1. junij 2020

1. dan, 28.5.2020: GRAZ – HAMBURG
Dopoldanski polet iz Graza preko enega izmed evropskih letališč in prihod v Hamburg v zgodnjih popoldanskih urah. Panoramska vožnja in transfer do hotela, nastanitev in skupna večerja. Nočitev.

2. dan, 29.5.2020: HAMBURG (ogled Pikove dame v Državni operi)
Po zajtrku bomo dan v celoti posvetili raziskovanju »nemških vrat v svet«, kot pogosto zaradi pomembne pristaniške dejavnosti imenujejo Hamburg. Občudovali bomo arhitekturo mestnega središča, ki na vsakem koraku spominja na arhitekturo italijanskih mest. Zanimiv je predel okoli veličastne neorenesančne mestne hiše s prostranim trgom in borzo. Hamburg je v 19. stoletju popolnoma pogorel, v II. svetovni vojni pa je bil močno bombardiran, zato je od nekdanjega srednjeveškega jedra ostalo le malo. A nam predel okoli Deichstrasse kljub temu pokaže njegovo baročno podobo. Skupno kosilo v eni izmed hamburških restavracij. Sprehodili se bomo tudi po nekdanjem predmestju St. Pauli, ki je najbolj znano po razvpiti ulici Reeperbahn. To je območje živahnih nočnih klubov in barov, gledališč, erotičnih klubov in bordelov; tukaj je v šestdesetih letih zaslovela tudi skupina najstnikov iz Liverpoola The Beatles. Hamburško pristanišče živi 24 ur na dan in obsega približno desetino celotnega Hamburga; pozno popoldne si bomo privoščili enourno ladijsko vožnjo med njegovimi terminali, tovornimi ladjami, skladišči, privezi in galebi. Ob 19.30 ogled opere Pikova dama (Čajkovski) v Državni operi, ki je bila leta 1943 v zračnem napadu porušena, a zgrajena na novo leta 1955. Po ogledu opere vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan, 30.5.2020: HAMBURG – SCHWERIN – LÜBECK – HAMBURG
Po zajtrku vožnja proti vzhodu do mesteca Schwerin, ki leži v zvezni državi Mecklenburg-Predpomorjanska. Znan je predvsem zaradi romantičnega gradu na otočku jezera Schwerin. Zgodaj popoldan se z avtobusom odpravimo v bližnji Lübeck. Skupno kosilo, nato sprehod po tem očarljivem mestu, ki je ob koncu srednjega veka veljal za baltsko velesilo in glavno trgovsko središče Severne Evrope s sedežem zveze Hansa. Danes je mesto znano po svoji gotski opečnati gradnji, zaradi česar je že od leta 1987 pod Unescovo zaščito kulturne dediščine. Videli bomo mestna vrata Holstentor, družinsko hišo Thomasa Manna (z romanom Buddenbrookovi je Mann mesto postavil tudi na literarni zemljevid), stolnico, Katarinino cerkev ter znamenito mestno hišo in Marijino cerkev. Seveda bomo vstopili tudi v znamenito slaščičarno Cafe Niederegger, kjer prodajajo tipično krajevno slaščico – marcipan. Vrnitev v hotel v Hamburgu in nočitev.

4. dan, 31.5.2020: HAMBURG (koncert v novi Filharmoniji na Labi)
Po želji zgodnje vsajanje in obisk Fischmarkta, znamenite ribje tržnice, ki v Hamburgu deluje le ob nedeljah. To danes ni samo tržni, ampak predvsem družabni prostor, tako za domačine kot za turiste in trgovce. Dopoldan (ob 11. uri) se bomo udeležili koncerta v novi Filharmoniji na Labi v izvedbi Filharmoničnega državnega orkestra iz Hamburga (Musorgski, Zimmermann, Čajkovski). Nova hamburška filharmonija je delo švicarskega arhitekturnega biroja Herzog & de Meuron in je edinstvena zgradba. Elbphilharmonie ali ljubkovalno Elphi obsega tri koncertne dvorane. Zgradba je sestavljena iz dveh delov, spodnji, nekdanje skladišče, v katerem so hotel in stanovanja, ter zgornji, kristalni del, v katerem so koncertne dvorane. Temu delu eni pravijo oblak, drugi ledenik, tretji valovi. S ploščadi, ki je javno dostopna, se ponuja prekrasen pogled na reko Labo in HafenCity. Končna cena 110 metrov visoke stavbe je dosegla 866 milijonov evrov, kar je osemkrat več, kot je bilo načrtovano. Po koncertu skupno kosilo. Nato pa si bomo ogledali znameniti hamburški predel, t.i. Speicherstadt – kjer so v 19. stoletju med številnimi vodnimi kanali zrasla ogromna opečnata skladišča. Danes tukaj nastaja »Pristaniško mesto« (HafenCity), sodobni mestni predel z modernimi stanovanji, pisarnami, restavracijami, galerijami, kulturnimi ustanovami, muzeji in s Filharmonijo na Elbi. Vstopili bomo v sodoben Pomorski muzej (odprt l. 2008). Nekaj bo seveda prostega časa, nato vrnitev hotel, nočitev.

5. dan, 1.6.2020: HAMBURG – LÜNEBURG – GRAZ
Po zajtrku vožnja proti jugu, do 50 km oddaljenega mesta Lüneburg v zvezni državi Spodnja Saška. Tudi to mesto je nekoč pripadalo hanzeatski zvezi. Leži ob reki Ilmenau, pritoku reke Labe, preko katere so nekoč iz mesta z ribiškimi ladjami tovorili sol v druga hanzeatska pristanišča. Staro mestno jedro (Altstadt) leži namreč nad nekdanjim rudnikom soli, zaradi katere je mesto pravzaprav obogatelo. Tako srečamo v mestu podoben fenomen kot v Tuzli: na določenih mestih se mesto zaradi izkopavanj pogreza. Ogled starega mestnega jedra in skupno kosilo v eni od mestnih restavracij, še nekaj prostega časa, nato odhod do letališča, od koder bomo v večernih urah preko enega izmed evropskih letališč prileteli v Graz.

1.060 EUR Pri najmanj 30 potnikih
1.095 EUR Pri najmanj 25 potnikih
1.160 EUR Pri najmanj 20 potnikih
*V skladu s pogoji 57.d člena Zakona o varstvu potrošnikov si agencija si pridržuje pravico do spremembe cene turističnega aranžmaja zaradi spremembe cen letaliških taks.

Cena vključuje: letalski prevoz Graz – Hamburg – Graz (preko enega izmed evropskih letališč), letališke takse, 4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* v središču mesta (doplačilo za enoposteljno sobo je 170 EUR za 4 nočitve), avtobusni prevoz po programu, 2 celodnevni vozovnici za javni prevoz po Hamburgu, eno večerjo v hotelu in štiri kosila v restavracijah, enourno ladijsko vožnjo po hamburškem pristanišču, strokovno slovensko vodenje ves čas poti in organizacijo potovanja, DDV po Zddv.

Cena ne vključuje:
- Vstopnice za operno predstavo Pikova dama (3. kategorija) in vstopnice za koncert v Elbphilharmonie (1. kategorija), v skupni vrednosti 160 EUR. Nakup samo ene izmed omenjenih vstopnic ni možen!
- Vstopnin (Pomorski muzej v Hamburgu z vodenjem, grad Schwerin z vodenjem) okoli 25 EUR.
- Transferja na graško letališče (cena bo odvisen od števila potnikov med 25 EUR in 35 EUR).

PRIJAVA IN PLAČILO: Rok za prijavo in prvo vplačilo je IZJEMNO kratek, saj moramo v roku 3 tednov plačati rezervirane vstopnice. Tako sprejemamo prijave do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 7. maja 2019. Do tega datuma je treba tudi: izpolniti prijavnico, plačati delno varščino (100 EUR), karti za predstavi (160 EUR) in morebitno zavarovanje odpovedi (55 EUR oz. 62 EUR v primeru enoposteljne sobe). Drugi del varščine (300 EUR) je treba poravnati do decembra 2019, preostanek plačila pa 21 dni pred odhodom oz. po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 28052020)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine). Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika. Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA