Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

Neokrnjena SARDINIJA in divja KORZIKA

Trajanje potovanja: 8 dni
Datum potovanja: 4.-11.10.2019
Cena: 726 EUR
Prevoz z avtobusom Prevoz z ladjo


PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 15. marca 2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (200 EUR), morebitno enoposteljno sobo in enoposteljno kabino (198 EUR + 26 EUR) in odstopnino po želji (35 EUR oz. 44 EUR, v kolikor imate enoposteljno sobo in kabino). Ostanek plačila je treba poravnati tri tedne pred odhodom.

OTROCI do 12 let imajo ob prenočevanju skupaj s starši (3- ali 4- posteljne sobe) 15% popust.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref: SI00 04102019)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 35 EUR oz. 44 EUR v primeru enoposteljne sobe in kabine. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Otoka Korzika in Sardinija sta skozi zgodovino zaradi oddaljenosti in bližine Francije ter Italije razvila popolnoma svojo, a v Evropo vtkano zgodovino. Zato vas, sladokusce, najprej vabimo na raziskovanje predelov severne Sardinije, njenih naravnih lepot ter edinstvene kulturnozgodovinske dediščine. Nato pa še gorate in z burno zgodovino prežete Korzike. Ker je zgodnja jesen na dveh velikih sredozemskih otokih zaradi umirjanja turistične sezone privlačna že sama po sebi in je še možno kopanje v smaragdno zelenem morju, vabljeni!

Neokrnjena SARDINIJA in divja KORZIKA
8 dni, 4. – 11. oktober 2019

1.dan, 4.10.19: MARIBOR – LUCCA – LIVORNO
Zgodaj zjutraj odhod iz Maribora (5.30), mimo Celja in Ljubljane v Italijo. Peljali se bomo mimo Benetk, Bologne, Firenc ter popoldan prispeli v Lucco, eno najlepših antičnih in srednjeveških mest v Toskani. Sprehodili se bomo do Trga Anfiteatro, se po želji povzpeli na stolp Guinigi, ki je zaradi posajenih hrastov na vrhu prav gotovo posebnost. Pozdravili bomo maestra Giacoma Puccinija, popili kavo, pomahali Elisi Bonaparte ter se poslovili od mesta. Zgodaj zvečer bomo prispeli v pristaniško mesto Livorno. Ustavili se bomo pred Teraso Mascagni in mestnim akvarijem, se zapeljali do Trga republike, videli katedralo sv. Frančiška in dve trdnjavi iz časa vladavine družine De Medici. Zaključek dneva bo v pristanišču, kjer se bomo ob 21. uri vkrcali na trajekt za Sardinijo. Nočitev v dvoposteljnih kabinah.

2. dan, 5.10.19: SARDINIJA - COSTA SMERALDA - PALAU - SACCARGIA - ALGHERO.
Okoli 6. ure zjutraj se bomo izkrcali v pristanišču Golfo Aranci na Sardiniji. Otok bomo začeli raziskovati ob plažah smaragdno zelenega morja na obali Costa Smeralda v predelu Baja Sardinia. Ne le morje, tudi vetrovi na tem predelu so tisti, ki privabljajo jadralce in deskarje z vseh koncev Evrope. Prosti čas za kavo, zajtrk ali za skok v vodo. Pot bomo nadaljevali ob slovitih Magdalenskih otokih, kjer se bomo spomnili na domoljuba Giuseppeja Garibaldija - na otoku Caprera je preživljal svoja zadnja leta. Povzpeli se bomo na Capo d'orso (Medvedovo glavo), od koder je najlepši razgled na celotni arhipelag Magdalenskih otokov. V bližnjem mestecu Palau bomo imeli prosti čas za individualno kosilo. Popoldne se bomo v bližini mesta Sassari ustavili pri romanski cerkvi Santa Trinità di Saccargia, ki je zgrajena v pisanskem stilu in nadaljevali vožnjo do Alghera, mogočnega mesta ob Sardinskem morju. Sledil bo ogled obzidja iz 13. stoletja, katedrale, mestne hiše, srednjeveškega vhoda v mesto s stolpom »Torre porta a Terra«. Vrnitev skozi živahni mestni vrvež do hotela. Večerja in nočitev.

3. dan, 6.10.19: ALGHERO - PALMAVERA – PORTO TÓRRES - CASTELSARDO – ST. TERESA GALLURA
Po zajtrku se bomo zapeljali do bližnjega kraja Palmavera. Ogledali si bomo do 5000 let staro vas z nenavadnimi kamnitimi hišami iz megalitskih kamenin kulture Nuragov, ki so še vedno predmet raziskovanja. Pot bomo nadaljevali do nekdanjega severno rimskega mesta Porto Tórres (lat. turris). Že v antiki so ga Rimljani s cesto povezali z južneje ležečim Cagliarijem (lat. Calaris), od tam pa z Rimom. Na poti skozi mesto bomo videli nekaj ostankov rimske kulture ter pot nadaljevali ob prelepi obali proti Castelsardu. Mesto je eno najstarejših ob Sardinskem morju. Po prihodu se bomo povzpeli na srednjeveško trdnjavo nekdanje bogate družine Doria in uživali razgled proti Nacionalnemu parku Asinara (zahod) ter Rajski plaži in Korziki (sever). Pozno popoldne bomo prispeli v pristaniško mesta Santa Teresa Gallura ter se nastanili v bližnjem hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan, 7.10.19: ST. TERESA GALLURA - BONIFACIO (KORZIKA) - SARTÈNE - FILITOSA – PROPRIANO
Po zajtrku se bom zapeljali v pristanišče in se vkrcali na trajekt za Korziko, ki je oddaljena le eno uro vožnje. Izkrcali se bomo v pristanišču Bonifacio. Mesto leži na strmih apnenčastih pečinah, kjer prevladujejo belo obarvana pročelja hiš. Sprehodili se bomo do morja izklesanih stopnic kralja Aragona, mestne hiše in si ogledali zanimivo mestno pokopališče. Morda si v bližnjem muzeju (Museé de Levie) ogledate najstarejši otoški ženski skelet, ki so ga izkopali na klifih v bližini in je star več kot 8500 let. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje poti do gorskega kraja Sartène. Slišali bomo zgodbo o »katenaču«. V tem okolju je je bilo dolga stoletja prisotno družinsko maščevanje, kar je pisatelj Prosper Mérimée opisal v romanu Colomba. V bližnji Filitosi, kjer je čutiti življenje izpred nekaj tisoč let, se bomo po dolini reke Taravo sprehodili do nenavadnih spomenikov (menhirjev in dolmenov) ter videli tudi eno najstarejših oljk na svetu. Dan bomo sklenili v prijetnem turističnem mestecu Propriano. Nastanitev v hotelu, ki leži neposredno ob plaži. Čas za sprehod in kopanje. Večerja in nočitev.

5. dan, 8.10.19: PROPRIANO – AJACCIO – CALANCHE DI PIANA – MARINA DI PORTO
Po zajtrku vožnja do spominske plošče v vasici Petreto-Bicchisano (prizorišče nesreče slovenskega letala Inex Adria iz leta 1981) in kratek postanek. Nadaljujemo do korziškega glavnega mesta Ajaccio, kjer bomo obiskali rojstno hišo Napoleona Bonaparteja. Po zahodni strani otoka se bomo zapeljali do mesteca Piana in naprej do najlepšega predela tamkajšnjega Nacionalnega parka, do kalank, rjavordečih ostrih granitnih pečin. Tisočletne vremenske spremembe in katastrofe so kalanke oblikovale v prekrasne skulpture, ki jih bomo na poti do pristaniškega mesta Porto lahko občudovali in fotografirali. Nastanitev v hotelu. Ob lepem vremenu priporočamo (ob doplačilu) izlet z ladjo po zalivu Porto, ki je v sestavi morskega Nacionalnega parka Scandola. Park je od leta 1975 vpisan v Unescov seznam kulturne dediščine. Na vožnji si bomo lahko ob zahajajočem soncu ogledali pečine Calanche di Piana tudi z morske strani. Večerja in nočitev.

6. dan, 9.10.19: PORTO-KANJON SCALA DI SANTA REGINA - CORTE – L’ILE ROUSSE
Po zajtrku se bomo zapeljali skozi vasi Ota in Evisa čez prelaz Vergio (1464 m) in skozi kanjon Scala di Santa Regina ob reki Golo ter uživali ob pogledih. Na poti bomo videli najvišji vrh Korzike Monte Cinto (2710 m), ki privlači tudi slovenske planince, pozimi pa domače smučarje. Naslednji postanek bo v mestu Corte, nekdanjem glavnem mestu otoka. Sprehodili se bomo do Belvedera, od koder je čudovit panoramski razgled nad mestom in celotno dolino reke Tavignano. V univerzitetnem mestu bomo videli kip domoljuba Pasqualeja Paolija, prvo domovanje Napoleonovih staršev in vodnjak „štirih topov“. Prosti čas bo za počitek in kosilo. Popoldne bomo vožnjo nadaljevali proti severozahodu do obmorskega turističnega mesteca L‘Ile Rousse. Nastanitev v hotelu, čas za kopanje ter počitek. Večerja in nočitev.

7. dan, 10.10.19: L’ILE ROUSSE – CALVI – SAINT FLORENT – BASTIA
Po zajtrku se bomo podali na krajšo pot do mesta Calvi, kjer naj bi se po vsej verjetnosti bil rodil Krištof Kolumb. Izvedeli boste marsikaj o Tujski legiji, ki je tukaj imela nekaj let svojo upravo. Po ogledu Calvija vožnja po korziški severni obali, ob kateri bomo videli nekaj ohranjenih stolpov iz obdobja genoveške vladavine. Zanimiva bo tudi pot skozi „Puščavo Agriates“, kot je uradno imenovan del otoka, kjer danes lepo uspevajo vinogradi, oljčni nasadi in celo žito. Ustavili se bomo v prijetnem turističnem mestecu Saint Florent, starem genoveškem mestecu z utrdbo, in si pogledali njegovo tržnico. Nato vožnja do našega zadnjega korziškega mesta Bastie. Nastanitev v hotelu, nato ogled Trga sv. Nikolaja z značilnima spomenikoma. Videli bomo tudi del podmornice Casablanca iz 2. svetovne vojne, staro pristanišče (Vieux port) ter cerkev svetega Janeza Krstnika. Prosti čas bo namenjen še zadnjim korziškim vtisom ter za individualno večerjo v mestu. Nočitev.

8. dan, 11.10.19: BASTIA – LIVORNO – FERRARA – LJUBLJANA – MARIBOR
Po zgodnjem zajtrku se bomo ob 8. uri vkrcali na trajekt za Livorno. Popoldne vožnja iz Livorna do Ferrare, kjer se bomo sprehodili po tem lepem renesančnem mestu, videli trnjavo D' Este ter imeli čas za individualno kosilo. Z vmesnimi postanki se bomo v Ljubljano vrnili okoli 22. ure in v Maribor okoli polnoči.

Cena:
726 EUR Pri najmanj 45 potnikih
747 EUR Pri najmanj 40 potnikih
779 EUR Pri najmanj 35 potnikih
809 EUR Pri najmanj 30 potnikih

Cena vključuje: prevoz v udobnem avtobusu, cestnine in parkirnine, 6 nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelih 3* in 4* v Bastii (doplačilo za enoposteljno sobo je 198 EUR), 5 večerij, 1 nočitev na ladji v dvoposteljni kabini (doplačilo za enoposteljno kabino je 26 EUR), 3 ladijske prevoze po programu (Livorno – Golfo Aranci (Sardinija), St. Teresa Gallura – Bonifacio (Korzika), Bastia – Livorno), vstopnine po programu (Medvedova glava, Palmavera, Napoleonova hiša, Filitosa, stolnica v Lucci), strokovno slovensko vodenje in organizacijo izleta, DDV po ZDDV. Cena ne vključuje: • izleta z ladjo v Portu na Korziki (ogled pečin Nacionalnega parka Scandola) v primeru lepega vremena – doplačilo 22 EUR

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do 15. marca 2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (200 EUR), morebitno enoposteljno sobo in enoposteljno kabino (198 EUR + 26 EUR) in odstopnino po želji (35 EUR oz. 44 EUR, v kolikor imate enoposteljno sobo in kabino). Ostanek plačila je treba poravnati tri tedne pred odhodom. OTROCI do 12 let imajo ob prenočevanju skupaj s starši (3- ali 4- posteljne sobe) 15% popust.

Plačilo je treba poravnati:
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Ref: SI00 04102019)
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter med 13. in 16. uro)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 35 EUR oz. 44 EUR v primeru enoposteljne sobe in kabine. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M. MOREBITNA ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA CENE se izvajata v skladu z 900. in 902. členom Obligacijskega zakonika.
Splošni pogoji poslovanja Agencije M so sestavni del programa. Na voljo so na sedežu in na spletni strani agencije.

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA