Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

Samosvoja ŠKOTSKA

Trajanje potovanja: 6 dni
Datum potovanja: 11.-16.5.2019
Cena: 1.060 EUR
Prevoz z letalom


PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do četrtka, 7. februarja 2019. Ob prijavi je treba izpolniti prijavnico ter plačati varščino (350 EUR) in morebitno odstopnino (48 EUR). Preostanek plačila je potrebno poravnati 18 dni pred odhodom oziroma po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 11052019)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 48 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Zahvaljen bodi, o, Gospod, da siti Tvojih smo dobrot.
Trenutno ni nič več nam zanje, zato naj Jack prinese žganje.      Molitev po jedi Robert Burns (1759 – 1796), prevedel Janez Menart

Nekateri menijo, da ni bolj slikovitega koščka Evrope, kot je Škotska. Navdušila vas bo njena zgodovina, njen jezik (keltski), ljudje v kiltih in predvsem narava. Dežela številnih gradov in gorjanov (Highlanderjev) je tako zelo drugačna, saj je ena redkih evropskih dežel, ki je nikoli niso okupirali Rimljani. Prav zaradi tega je ohranila pristno keltsko tradicijo. Vabljeni z nami na majsko potepanje v deželo, kjer se kozarec viskija še posebej prileže! Ponavljamo lansko majsko uspešnico!

Samosvoja ŠKOTSKA
6 dni, 11. – 16. maj 2019

1. dan, 11.05.2019: GRAZ – MÜNCHEN – GLASGOW
Zbor potnikov na graškem letališču in polet letala ob 6.15 uri preko Münchna do Glasgowa, kjer bomo pristali ob 9.50 po lokalnem času. Avtobusna panoramska vožnja, na kateri si bomo ogledali sodobno mesto ob reki Clyde. Tam, kjer so nekoč kraljevale številne ladjedelnice, danes najdemo različne sodobne objekte, med drugimi tudi škotski BBC, športne dvorane in poslovne zgradbe. Sprehod po Glasgowu, mestu industrije in kulture (leta 1990 je bil EPK). Ogled katedrale sv. Munga, znamenitega viktorijanskega pokopališča, Jurijevega trga in muzeja Kelvingrove Art Gallery. Muzej, ki so ga odprli leta 1901, navduši z osupljivo zunanjostjo in 22 galerijskimi zbirkami (veliko je na ogled tudi del največjega predstavnika britanske secesije, Charlesa Rennija Mackintosha). Prosti čas za kosilo, obisk puba in za prvi požirek viskija. Nastanitev v hotelu v Glasgowu, večerja in nočitev.

2. dan, 12.05.2019: GLASGOW – JEZERO LOMOND – INVERARY - PERTHSHIRE
Po zajtrku vožnja po zahodni obali do največjega škotskega jezera Lomond. Jezero zaradi bogatega ribjega življa privablja tudi številne ribiče (postrv, losos, bela riba), zaradi čudovite in neokrnjene narave pa pohodnike, športnike, pesnike (On the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond – ljudska škotska pesem). Nadaljevanje poti do mesta Inveraray, znanega po črno belih pročeljih mestnih hiš. Ogled mesta, ki večkrat nastopa v romanih škotskih pisateljev sira Walterja Scotta, Roberta Louisa Stevensona in domačega pesnika Neila Munroja. Ogled pravljične graščine Inverary, kjer je od 15. stol. pa do danes prebivala plemiška družina Argyll iz klana Campbell. Grad je leta 1975 precej uničil požar, a so ga obnovili v neogotskem stilu. Vožnja na severovzhod do področja Perthshire. Nastanitev v hotelu v regiji Perthshire, večerja in nočitev.

3. dan, 13.05.2019: PERTHSHIRE – OBISK DESTILARNE VISKIJA – GRAD BLAIR – FORT WILLIAM
Po zajtrku bomo obiskali eno izmed škotskih destilarn viskija. Izvedeli boste vse o proizvodnji te znane »aquae vitae«, lahko ga boste degustirali in kupili. Nato vožnja do gradu Blair, ki se bohoti v dolini reke Garry. Do njega nas bo pripeljal veličasten lipov drevored. Na gradu je v 17. stol. prebivala plemiška škotska družina Atholl iz klana Murray. »Highlanderje iz Atholla« so v njihovi 700-letni zgodovini osvojili le štirikrat. Pot bomo nadaljevali proti severozahodu skozi višavje Grampian Mountains. Na poti nas bodo spremljala večja in manjša jezera, ki jim Škoti v svojem angleškem dialektu rečejo »lochs«. Vožnja do mesteca Fort William na zahodni obali, ki je najbolj priljubljeno kot izhodišče za vzpon na najvišji vrh Škotske, 1.344 metrov visoki Ben Nevis. Nastanitev v hotelu na območju Fort Williama/Oban, večerja nočitev.

4. dan, 14.5.2018: FORT WILLIAM – FORT AUGUSTUS – GRAD URQUHART – JEZERO NESS – INVERNESS - ABERDEEN
Po zajtrku nas čaka ogled najatraktivnejših predelov Škotskega višavja: vožnja do mesta Fort Augustus, kjer so ogleda vredne zapornice na Kaledonskem kanalu, enem izmed najpomembnejših škotskih plovnih poti, ki povezuje Atlantik s Severnim morjem. Mesto se nahaja na južnem delu znanega jezera Loch Ness, dolgega čez 40 km. Vožnja ob jezeru Ness do razvalin gradu Urquhart, nato obisk multimedijskega centra v tipični škotski vasici Drumnadrochit. Poleg interaktivne razstave ponujajo tudi veliko spominkov, knjig, zemljevidov in študij o pošasti Nessie. Prosti čas za kavo, čaj ali viski. Popoldne vožnja po romantičnem Škotskemu višavju do mesteca Inverness in nato ob vzhodni obali do Aberdeena. Nastanitev v hotelu na območju Aberdeena, večerja in nočitev.

5. dan, 15.05.2019: ABERDEEN – TRDNJAVA DUNNOTAR – GRAD GLAMIS – PALAČA SCONE IN KAMEN USODE – EDINBURG
Po zajtrku vožnja ob Severnem morju do trdnjave Dunnotar. Čudovite razvaline nekdanjega gradu stojijo nad strmo obalo, ob kateri so imeli pristanišče že nekdanji Pikti. Tukajšnje razvaline si je za kuliso v svojem filmu Hamlet izbral režiser Franco Zeffirelli. Prosto za slikanje in predajanje vetru. Pot bomo nadaljevali proti jugozahodu z ogledom pravljičnega gradu gradu Glamis. drevoreda. Leta 1770 ga je znani krajinski arhitekt Lancelot Brown obdal s čudovitim parkom. Shakespearjeva drama Macbeth se delno dogaja tukaj. Grajska oprema nas bo presenetila z zbirkami orožja, porcelana, pohištva, tapiserij in s čudovitim kaminom. Vožnja proti Perthu do prekrasne palače Scone, ki stoji na skrbno pokošeni zelenici. Vse od 9. pa do 15. stol. so tukaj kronali škotske kralje, kot zadnjega kralja Jamesa IV, znanega reformatorja iz rodu Stewart. Sledil bo notranji ogled palače, kjer se bomo vživeli v življenje grofov. Videli bomo tudi repliko Kamna usode, ki ga sicer hranijo na edinburškem gradu. Vožnja do Edinburga preko ustja reke Forth in viktorijanskega pristanišča Queensferry. Večerni prihod v Edinburg, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan, 16.05.2019: EDINBURG – FRANKFURT - GRAZ
Po zajtrku panoramska krožna vožnja po Edinbugu. Povzpeli se bomo na hrib Carlton, od koder se ponuja čudovit razgled na zaliv Forth in na mesto, ki ga zaradi neoklasicistične arhitekture upravičeno imenujejo tudi »Severne Atene«. Vožnjo bomo nadaljevali po novem delu mesta, ki je nastajal v 19. stoletju ob ulici Princess Street, peljali se bomo mimo palače Hollyrood, uradne rezidence britanske kraljeve družine, se sprehodili po Kraljevi cesti, videli škotski parlament ter katedralo sv. Gilesa, zaščitnika Edinburga. Po želji lahko obiščete edinburški grad, simbol in najbolj obiskan grad Škotske, ki stoji na skali vulkanskega izvora nad mestom. Nekdanja rezidenca škotskih kraljev se ponaša s kronskimi dragulji, največjim škotskim narodnim zakladom, z izjemnim vojaškim muzejem, veličastno arhitekturo in številnimi zgodbami škotske zgodovine. Ob grajski ploščadi vabijo trgovinice s tipičnimi škotskimi izdelki: dudami, tartani, maslenimi piškoti, viskijem, škotskimi čepicami ter drugimi volnenimi izdelki. Prosto za nakup spominkov. Pozno popoldne vožnja do edinburškega letališča, od koder bomo poleteli ob 18.10 do Frankfurta, od tam pa ob 21.45 do Graza, kjer bomo pristali ob 23.05 uri.

Cena:
1.060 EUR Pri najmanj 30 potnikih
1.110 EUR Pri najmanj 25 potnikih
1.160 EUR Pri najmanj 20 potnikih
*V skladu s pogoji 57.d člena Zakona o varstvu potrošnikov si agencija si pridržuje pravico do spremembe cene turističnega aranžmaja zaradi spremembe cen letaliških taks.

Cena vključuje: letalski prevoz na relaciji Graz – Edinburg – Graz, letališke takse, avtobusne prevoze po programu po Škotski, 5 polpenzionov (nočitve z zajtrkom in večerjami) v hotelih 3*, slovensko vodenje, organizacijo potovanja, DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje:
• vstopnin po programu (grad Scone, grad Glamis, multimedijski center Drumnadrochit, grad Blair, ogled in degustacija v destilarni viskija, grad Inveraray) – okoli 80 EUR
• vstopnine v edinburški grad (lahko ga obiščete v prostem času v Edinburgu) – 21 EUR
• bivanja v enoposteljni sobi – doplačilo 160 EUR
• avtobusnega transferja na letališče v Graz (MB – Graz – MB) – cena je odvisna od števila prijavljenih potnikov

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do četrtka, 7. februarja 2019. Ob prijavi je treba izpolniti prijavnico ter plačati varščino (350 EUR) in morebitno odstopnino (48 EUR). Preostanek plačila je potrebno poravnati 18 dni pred odhodom oziroma po dogovoru.

Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca SI00 11052019)

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA