Slovensko English Deutsch Italiano FrenchT: +386 (0)2 250 9886, E: info@agencija-m.com

TOSKANA (Pistoia, Vinci, Prato, Fiesole)

Trajanje potovanja: 3 dni
Datum potovanja: 8.-10.10.2019
Cena: 178 EUR EUR
Prevoz z avtobusom


PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do petka, 21.6.2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (70 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR). Ostanek plačila je treba poravnati 14 dni pred odhodom.

Plačilo je treba poravnati:

• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca: 08102019)

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) je 10 EUR. Če se za odstopnino ne bi odločili, veljajo za odpoved Splošni pogoji Agencije M.

Ime*

Vpišite vašo E-pošto*

Sporočilo*

Preverjanje s sliko
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*
Manj znani dragulji renesančne Toskane (Pistoia – Vinci – Prato – Fiesole)
3 dni, 8. – 10. oktober 2019

1. dan, torek, 8.10.2019: PTUJ – MARIBOR – PISTOIA – MONTECATINI TERME
Odhod izpred železniške postaje na Ptuju ob 6. uri (nato pobiranje potnikov v Mariboru) in vožnja s postanki mimo Ljubljane, Fernetičev, Benetk, Padove, Bologne do Pistoie, večkrat prezrtega toskanskega bisera, ki je v preteklosti slovelo kot mesto nasilja. Pištole naj bi dobile ime v 16. stoletju prav po majhnih bodalih iz tega mesta, imenovanih »pistolese«. Staro mestno jedro je presenečenje: videli bomo stolnico sv. Zenona s prekrasno kupolo, Pisanovo krstilnico iz 14. stoletja (v belo-zelenem marmorju) ter campanile, nekoč langobardski stražarski stolp. Ustavili se bomo tudi pri baziliki, posvečeni zavetnici Pistoie - Madonna dell'Umiltà (1509), ki jo krasi 59 metrov velika kupola. Po krajšem predahu se bomo odpravili na zunanji ogled ene najstarejših bolnišnic v Italiji - l’ Ospedale del Ceppo iz 13. stoletja. Ponaša se z zanimivo fasado iz 16. stoletja. Na frizu iz žgane gline Giovannija della Robbije je prikazanih Sedem del usmiljenja in v medaljonih še Teološke kreposti. V notranjosti, ki ni odprta za javnost, najdemo tudi najmanjše anatomsko gledališče na svetu. Ob koncu dneva se bomo odpeljali še do impozantne medičejske trdnjave Santa Barbara in si jo ogledali od zunaj. Po ogledu vožnja do hotela v kraju Montecatini Terme, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan, sreda, 9.10.2019: MONTECATINI TERME – ANCHIANO – VINCI – PRATO –MONTECATINI TERME
Po zajtrku se bomo med vinorodnimi toskanskimi griči zapeljali v majhno vasico Anchiano pri kraju Vinci, v kateri se je rodil renesančni izumitelj, arhitekt, slikar in kipar Leonardo da Vinci. 2. maja letos je minilo 500 let od njegove smrti. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali njegovo rojstno hišo (Casa natale di Leonardo), nato pa še Leonardov muzej v bližnji vasici Vinci (Castello dei Conti in Palazzina Uzielli), ki nas bo presenetil z razstavljenimi izumi velikega genija. Po ogledu bo nekaj prostega časa za individualno kosilo, kavico, sladoled. Popoldne se bomo zapeljali do Prata, drugega največjega mesta v Toskani. »Italijanski Manchester«, kakor mesto radi imenujejo, je že v 12. stoletju slovel po manufakturah volnenega blaga, nato pa je ob koncu 19. stoletja razvil še močno tekstilno industrijo. Najprej si bomo v starem srednjeveškem jedru ogledali stolnico sv. Štefana, ki so jo zgradili v 10. stoletju na zelenem travniku (ital. prato), na katerem naj bi se po čudežu prikazala Devica Marija. Krasijo jo freske Filippa Lippija in enkratna zunanja prižnica »svetega pasu«, delo Donatella in Michelozza. Notranji ogled stolnice in obisk stolnega muzeja, v katerem hranijo originalne Donatellove plesoče pute s prižnice ter relikvijo sv. pasu. Nadaljevali bomo z ogledom zgodnjerenesančne cerkve Santa Maria delle Carceri, ki jo je leta 1484 naročil Lorenzo de Medici, zasnoval pa arhitekt da Sangallo na tlorisu grškega križa. Njena skladna notranjost je značilno firenška, v stavbi prepoznamo vplive Brunelleschija in Albertija. Na poti iz Prata se bomo ustavili še pred Centrom sodobne umetnosti Luigi Pecci. Gre za nenavadno in zanimivo zgradbo iz leta 1988, ki je kot prva italijanska galerija namenjena prezentaciji, dokumentiranju in promociji sodobne italijanske umetnosti. Vožnja do hotela v kraju Montecatini Terme, večerja in nočitev.

3. dan, četrtek, 10.10.2019: MONTECATINI TERME – FIESOLE – MARIBOR – PTUJ
Po zajtrku vožnja do Fiesol, majhnega kraja nad Firencami, od koder je prekrasen razgled na mesto ob Arnu. Kraj je še starejši od Firenc, kar je menda motilo že Danteja. Ustanovili so ga Etruščani, v prestolnico rimske Etrurije (danes Toskane) so ga povzdignili Rimljani, šele leta 1125 je mestece padlo v roke firenški gospodi. Voden ogled po arheološkem najdišču z rimskim teatrom, termami, ostanki dveh etruščanskih svetišč in muzejem. Okoli poldneva bomo po želji vstopili v čudovit, danes neorenesančni vrt Ville Medici v treh terasah. Villa Medici velja za prototip renesančne vile, ki jo je med leti 1458 – 1461 gradil Michelozzo na željo Giovannija de Medici in je zaradi svoje ohranjenosti pod Unescovo zaščito. Kasnejši dedič Lorenzo de Medici je vilo spremenil v prostor srečevanj takratnih umetnikov, filozofov, politikov in piscev. Po ogledu vrta bo v Fiesolah še nekaj prostega časa za individualno kosilo, kavico, sladoled, nato okoli vožnja proti domu, kamor bomo prispeli predvidoma do polnoči.

Cena:
178 EUR Pri najmanj 40 potnikov
190 EUR Pri najmanj 35 potnikov
210 EUR Pri najmanj 30 potnikih
230 EUR Pri najmanj 25 potnikov

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vstopno takso za avtobus za kraj Montecatini Terme, 2 x polpenzion (nočitev z zajtrkom in večerjo) v hotelu 3*SUP v kraju Montecatini Terme (doplačilo za enoposteljno sobo je 30 EUR za obe noči), turistično takso v hotelu, lokalno vodenje v Vinciju, vodenje in organizacijo izleta, DDV po ZDDV.

Cena ne vključuje:
• Vstopnin po programu v skupni vrednosti 24 EUR (stolni muzej v Pratu – 4 EUR, kombinirana vstopnica v Vinciju (Castello dei Conti in Palazzina Uzielli v Vinciju ter Casa Natale di Leonardo in razstava v Villa del Ferrale v Anchianu) – 9 EUR, vstopnica in lokalno vodenje po arheološkem najdišču in najdišču Fiesole – 11 EUR.
• Vstopnine na vrtove Ville Medici – 15 EUR (Prosimo, da ob prijavi poveste ali bi si želeli vrtove ogledati).

PRIJAVA IN PLAČILO: Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest oziroma najkasneje do petka, 21.6.2019. Ob prijavi je treba plačati varščino (70 EUR) in morebitno odstopnino (10 EUR). Ostanek plačila je treba poravnati 14 dni pred odhodom.
Plačilo je treba poravnati:
• z gotovino na sedežu Agencije M (od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro ter 13. in 16. uro) ali
• s plačilom preko E-banke ali položnice na TR: SI56 6100 0000 6058 870 (Referenca: 08102019)

Na spisekPartnerji

Kje nas najdete

Kontakt

E-novice

EDEN55plusNW

Partizanska cesta 5
2000 Maribor, Slovenija

Delovni čas:
od ponedeljka do petka:

od 9.00 do 12.00 in

od 13.00 do 16.00 

+386 (0)2 250 9886

+386 (0)41 468 594

+386 (0)2 250 9887

info@agencija-m.com
Vpišite vašo E-pošto*
CAPTCHA
Prepišite znake iz slike*

©2011 | Vse pravice pridržane Agencija MIzdelava spletnih strani: COMMA